top of page
Marieke van Ransbeeck

Marieke van Ransbeeck on kotoisin Aalstin kaupungista Belgiasta. Hän on sekä kansanmuusikko että barokkimuusikko, säveltäjä ja sovittaja. Hänen instrumentteinaan ovat erilaiset säkkipillit, joita soittaen hän esiintyy erilaisissa kansallisissa ja kansainvälisissä folk- ja barokkiprojekteissa. Hän soittaa pääasiassa flaamilaista säkkipilliä, ruotsalaista säkkipilliä ja - kuten Wanhankaupungin Juhlassa - barokkimusettea. Marieke on opiskellut Pohjoismaissa Nordic Master in Folk Music (Nofo) -maisteriohjelmassa ja hän suoritti taiteelliset opintonsa loppuun Belgiassa (LUCA School of Arts, Campus Lemmens).

 

Marieken musiikilliset juuret ovat belgialaisessa kansanmusiikissa, johon hän rakastui jo nuorena, niin musiikkiin kuin kansantanssiin. Hänen kokee tehtäväkseen jakaa kansanmusiikin tunnelmaa kaikkialla maailmassa. Hänen mottonsa on: "Tuo ihmiset ihmisten luo”!

 

Marieke jakaa tietoaan jo myös eteenpäin ja opettaa kansanmusiikkia, kansantanssia, yhtyesoittoa, sovittamista ja antaa myös instrumenttiopetusta.

Marieken nettisivut: 

https://mariekevanransbeeck.com

DSC_2252coc-scaled.jpeg

Kuva: Pull & Over Photography

bottom of page