top of page
Tampere Cappella

Tampere Cappella on laulun ammattilaisista koostuva kamarikuoro, joka aloitti toimintansa vuonna 2015. Sen laulajalistalla on yhteensä noin 40 laulajaa ja se esiintyy 12-25 laulajan vahvuisena.
Kuoron konserttiohjelmistojen rungon muodostaa klassinen kuoromusiikki, mutta se yllättää kuulijoitaan usein myös tarjoamalla jotakin sellaista, mitä yleisö ei ehkä olisi osannut odottaa. Kuoron perustaja ja taiteellinen johtaja on Markus Yli-Jokipii. Kuoron johtajina ovat vierailleet Elisa Huovinen, Jutta Seppinen, Heikki Liimola ja Jouni Rissanen.

Tampere Cappella on syntynyt osaksi Pirkanmaan vireää kuorokulttuuria. Kuoro on mukana syksyllä 2014 alkaneessa Pirkanmaan kuorokeskuksessa, joka kokoaa kaikki pirkanmaalaiset kuorotoimijat yhteiseen verkostoon ja vaikuttaa monipuolisesti alueen kuorokulttuurin kehittymiseen. Kuoron toinen tärkeä yhteistyökumppani on TAMK Musiikin kuoronjohdon koulutus ja laulun ammattikoulutus. Kuoron tuplakvartetti toimii TAMKin kuoronjohdon koulutuksen vokaaliyhtyeenä. Kuoro tekee yhteistyötä myös Viron Filharmonisen kamarikuoron kanssa Kuoroakatemia-hankkeessa.

Kuoro on konsertoinut mm. Tampereen Sävelessä ja Ung Nordisk Musik -festivaalilla. Kaudella 2019–2020 Tampere Cappella oli kuorona Tampereen Teatterin Notre Damen kellonsoittaja – musikaalissa.

 

WKJ_Tampere Cappella_kirkko.jpeg
bottom of page