top of page
Helena Juntunen

Helena Juntunen on kuulunut jo kauan valovoimaisimpien kansainvälisten sopraanotähtiemme joukkoon. Hänen läpimurtonsa tapahtui parikymmentä vuotta sitten Savonlinnan Oopperajuhlien Margarethana Gounod’n oopperassa Faust.

 

Viime vuosien roolidebyyttejä maailmalla ovat olleet La Bohèmen Mimín lisäksi mm. Mozart-roolit Pamina, Kreivitär ja Donna Elvira, Tatjana Tšaikovskin Jevgeni Oneginissa, Marietta Korngoldin oopperassa Kuollut kaupunki, Jenny Kurt Weillin oopperassa Mahagonnyn kaupungin nousu ja tuho, Chrysothemis R.Straussin Elektrassa, Marie Bergin Wozzeckissa sekä Madama Butterflyn, Katja Kabanovan ja Salomen nimiroolit. 

 

Kaudella 2022-23 Juntunen lauloi mm. Verdin Aidan nimiroolin Savonlinnan Oopperajuhlilla, Alban Bergin Wozzeckin Marien Badische Staatsoperissa ja Elsin roolin Strabourgissa Franz Schrekerin teosharvinaisuudessa Der Schatzgräber.

Viime talvena hänen ohjelmassaan oli mm. Leonoren rooli Beethovenin oopperassa Fidelio Teatro Petruzzellissa Italiassa.

 

Ulkomaisista oopperataloista Juntusta on kuultu myös mm. Brysselissä, Nancyssa, Minnesotassa, Wienissä, Aix-en-Provencessa, Dresdenissä, Göteborgissa, Montpellierissä, Nizzassa, Malmössä, Strasbourgissa, Hong Kongissa ja Genovassa.

 

Helena Juntunen on esiintynyt myös orkestereiden solistina ja laulanut konsertteja eri puolilla maailmaa, niin Tokiossa, Berliinissä New Yorkissa, Pariisissa, Amsterdamissa kuin Lontoossakin. Usein viemisinä on ollut myös suomalaista musiikkia kuten Jean Sibeliusta, Perttu Haapasta tai Esa-Pekka Salosta.

 

Tamperelaisyleisön Helena Juntunen valloitti viimeksi kesällä 2023 Filharmonian puistokonsertin solistina ja sitä ennen talvella 2019, kun hän lauloi Tampereen Oopperassa Mimìn roolin Puccinin La Bohèmessa.

Helena Juntunen kuva.jpeg
bottom of page