top of page
Tampere_Bllue_lg.jpg

WANHANKAUPUNGIN JUHLA 2022

UUSI HISTORIA-JA MUSIIKKIFESTIVAALI KESÄISEN TAMPEREEN SYDÄMESSÄ 12.-14.8.2022


Ajatus uudesta musiikkijuhlasta syntyi pari vuotta sitten Majaoja-säätiön piirissä, kun huomattiin, että kesäisessä kulttuurikaupungissamme on tarjolla kovin vähän klassista musiikkia. Koronatalvien kuluessa idea hioutui. 


Tampere on tulevaisuuden kaupunki, jossa uudet ajatukset saadaan toteutumaan. Suuri areena, komeat pilvenpiirtäjät, taideratikka, uusi kaupunginosa vaikka tekosaaren päälle - kaikki ne muovaavat Tammerkosken rannalle tulevaisuuden sisäsuomalaista suurkaupunkia. 


Mutta kaupungillamme on myös historia. Rosoisten tiiliseinien takana on eletty ja ideoitu uutta jo kauan. Autonomian aikana Venäjän suuriruhtinaskunnassa kaupunki laajeni ja teollistui. 
Wapaus tuli Tampereelle viime vuosisadan alussa. Kuinka se tapahtui ja mitä kaikkea se tarkoitti, siitä kertoo professori emeritus Pertti Haapala Wanhankaupungin Juhlan avajaisesitelmässä 12.8.2022 klo 15.00 G Livelabissa.


Wanhankaupungin Juhla on ennen kaikkea musiikkifestivaali. Ensimmäisen tapahtuman aikana kuullaan monenlaisia säveliä menneiltä ajoilta, niin klassisia koti- ja ulkomaisia teoksia kuin hieman kevyempääkin vanhan ajan musiikkia.

WKJuhlan musiikki siis soi Tampereen keskustan vanhoissa ikonisissa rakennuksissa. Avajaisesitelmätilaisuuden ja lauantain iltakonsertin paikka on Frenkcellin paperitehtaan entinen pannuhuone (1907). Sen vieressä oleva tehtaan kahdeksankulmainen punatiilinen piippu valmistui vuonna 1876 ja on edelleen pystyssä. Muut lähistön konserttipaikat ovat tänä vuonna Finlaysonin kirkko (1824), Hotelli Tammer (1929), Vanha kirkko (1825), Finlaysonin tehdasalueen Väinö Linnan aukio/TR1 (Kuusvooninkinen 1837) ja Aleksanterin kirkko (1881)

ENSI VUONNA 

Ensi vuonna Wanhankaupungin Juhlaa vietetään 3.-6.8.2023. Silloin konserttipaikkana on edellisten lisäksi myös Tampereen Raatihuone (1890)

Tervetuloa! 

Helena Hiilivirta

Taiteellinen johtaja

TWJ LEIMA FINAL COLOR.jpg

TAMPEREEN WANHANKAUPUNGIN JUHLA 
12.-14. ELOKUUTA 2022

bottom of page