top of page
Kevin Greenlaw

Musiikkiperheeseen syntynyt amerikkalainen baritoni Kevin Greenlaw on esiintynyt ympäri maailmaa laajassa ohjelmistossa varhaisesta barokista nykypäivään. Hän aloitti laulukoulutuksensa Eastman School of Musicissa New Yorkissa ja muutti sittemmin Eurooppaan, jossa hän suoritti maisterintutkinnon Glasgow'ssa Skotlannin kuninkaallisessa konservatoriossa ja myöhemmin liittyi arvostetun Pariisin kansallisoopperan kokoonpanoon. Viimeksi vuonna 2021 Kroatian Ivan Zajcin kansallisteatterin Rijeka-ooppera myönsi hänelle Enrico Caruso -palkinnon vierailevan taiteilijan parhaasta saavutuksesta, Germontin roolista Verdin La Traviatassa.

 

Laulettuaan viisi vuotta säännöllisesti Pariisin kansallisoopperassa hän liittyi Theater Dortmund -oopperan solistikuntaan, jossa hän debytoi useissa merkittävissä baritonirooleissa, kuten Kreivinä Mozartin Figaron häissä, Marcellona Puccinin La Bohèmessa ja nimirooleissa sekä Mozartin Don Giovannissa että Tšaikovskin Jevgeni Oneginissa.

 

Vuodesta 2016 lähtien Helsingissä asunut Greenlaw on debytoinut Suomen Kansallisoopperassa Haamuna Andrew Lloyd Webberin maailmanlaajuisen hitin The Phantom of the Operan uudessa tuotannossa. Suomessa hän on laulanut Tampere Filharmonian, Turun filharmonisen orkesterin ja Jyväskylä Sinfonian konserteissa mm. kapellimestareiden Leif Segerstamin, Santtu-Matias Rouvalin, Jaakko Kuusiston ja Ville Matvejeffin kanssa. Hän nautti erityisesti saadessaan laulaa Kullervon osan Sibeliuksen Kullervo-sinfoniassa Tampereella ja myöhemmin Bilbaossa.

 

https://www.kevingreenlaw.com

Marjukka_Tepponen_Kevin_Greenlaw.jpg
bottom of page