top of page
Bravade-nokkahuilukvartetti

BRAVADE on erityisesti renessanssinokkahuiluihin perehtynytnokkahuilukvartetti. Yhtye aloitti toimintansa vuonna 2004. Bravaden muusikot Sunniva Fagerlund, Pauliina Fred, Hanna Haapamäki ja Hanna Paatelma ovat opiskelleet vanhaa musiikkia Sibelius-Akatemiassa ja Stadiassa, Hollannin ja Saksan musiikkikorkeakouluissa sekä useilla mestarikursseilla. Kvartettina Bravade on opiskellut mm. maailmankuulun Flanders Recorder Quartetin perustajajäsenen Han Tolin sekä Hampurin musiikkikorkeakoulun professorin Peter Holtslagin johdolla.

Bravade on konsertoinut Japanissa, Italiassa, Hollannissa, Tanskassa ja Norjassa sekä lukuisilla maamme musiikkifestivaaleilla, kirkoissa ja konserttisaleissa. Bravaden tavoitteena on esitellä kuulijoilleen nokkahuilumusiikin laajaa kirjoa sekä tuoda esiin upeiden soittimiensa sävyjä ja mahdollisuuksia. Kvartetin monipuolisesta ohjelmistosta löytyy musiikkia keskiajalta nykypäivään, poikkitaiteellisia kokonaisuuksia sekä suuren suosion saaneita lastenkonsertteja.

Tärkeä osa Bravaden toimintaa on yhteistyö muiden muusikoiden, taiteilijoiden ja nykysäveltäjien kanssa. Kvartetti on tehnyt yhteiskonsertteja mm. sopraano Tuuli Lindebergin, sopranista Pasi Hyökin, altto Teppo Lampelan, cembalisti Petteri Pitkon, urkuri Markku Mäkisen sekä käyrätorvikvartetti The Golden Hornsin ja Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa. Vuonna 2016 Bravade kantaesitti Olli Virtaperkon ja Sebastian Fagerlundin nokkahuilukvartetot.

Bravade toimii aktiivisesti myös lastenkulttuurin saralla: näytelmällisiä Hajamielinen säveltäjä ystävineen, Heviveljekset ja KlaSarit kilpasilla sekä Neljän vuodenajan metsästys! -konsertteja on esitetty yli kaksisataa kertaa. Bravaden ensilevy julkaistiin vuonna 2014. Lastenelokuvassa Onneli ja Anneli Bravade esittää Anna-Mari Kähärän säveltämää musiikkia.

Suomen Kulttuurirahasto, Svenska Kulturfonden, Koneen Säätiö, Taiteen edistämiskeskus sekä Jenny ja Antti Wihurin Rahasto ovat tukeneet Bravaden taiteellista toimintaa sekä työskentelyä lastenkulttuurin saralla.

Bravaden kuva.jpg
bottom of page