top of page
Tampere Filharmonian Vaskiseitsikko

Tampere Filharmonian - silloiselta nimeltään Tampereen kaupunginorkesterin - Vaskiseitsikko syntyi jo yli viisikymmentä vuotta sitten, kun orkesterin omiin tilaisuuksiin tarvittiin juhlamusiikkia.

Sehän sopikin suomalaisen ainutlaatuisen seitsikkoperinteen historiaan oikein hyvin, sillä varsinkin viime vuosisadan alkupuolella vaskiseitsikko oli hyvin yleinen soittajisto monilla työpaikoilla, harrastuspiireissä ja erilaisten yhteisöjen keskuudessa.

Kaupunginorkesterin vaskiseitsikon ensiesiintyminen oli vuonna 1970, jolloin silloin sen primus motor oli orkesterin tuubisti Mikko Marttila. Sittemmin kokoonpano on uusiutunut moneen kertaan. Muusikot ovat soittaneet vuosien varrella keikkoja niin oman väen kesken kuin ulkopuolisille tilaajillekin. Tärkeitä edustustehtäviä ovat olleet 1980-luvulla mm. esiintymiset Tampere-talon peruskiven muuraustilaisuudessa ja harjannostajaisissa. Myös Museokeskus Vapriikin näyttely ”Pajarin pojat - pohjoishämäläiset talvi- ja jatkosodassa” avattiin taannoin Filharmonian Vaskiseitsikon sävelin ja onpa ryhmä on soittanut konsertin myös Pälkäneen rauniokirkossa.

Tampere Filharmonian riveissä kokoonpanon muusikoista Eero, Aki ja Tapio soittavat trumpettia, Jouni käyrätorvea, Mikhail ja Antti pasuunaa ja Harri tuubaa. Seitsikon kahdeksas jäsen on nykyisin aina rumpali ja myös Jyri on Filharmonian muusikoita.

bottom of page