top of page
Marjukka Tepponen

Marjukka Tepposen viimeaikaiset menestykset ovat olleet ensiesiintyminen keväällä Metropolitanissa Eugen Onegin -oopperan Tatjanan roolissa sekä Kreivittären rooli Seattlen oopperan Figaron häät -produktiossa. Kesällä 2022 hän laulaa Micaëlan roolin Savonlinnan Oopperajuhlien Carmenissa.

 

Marjukka itse kirjoittaa laulajan urastaa ja elämästään nettisivullaan näin:

 

"Minun oli tarkoitus tehdä tämä!" Sellaisen tunteen saan laulaessani, näytellessäni ja musisoidessani. Synnyin musikaaliseen perheeseen, joten minulla ei tavallaan ollut muuta vaihtoehtoa kuin tulla ihmiseksi, joka omistaa elämänsä tuoden iloa ihmisille musiikin kautta. Se on intohimoni, se on elämäni!

 

Aloitin opiskeluni viisivuotiaana soittamalla pianoa kotikaupungissani Kuopiossa; se jatkui kymmenen vuotta, kunnes löysin ääneni. Aloitin ääneni kehittämisen Kuopion konservatoriossa Leila Kilpisen johdolla, jota seurasivat kandidaattiopinnot Jyväskylän ammattikorkeakoulussa Päivi Virolainen-Kalpion johdolla ja maisteriopinnot Sibelius-Akatemiassa Marjut Hannulan johdolla. Opiskelin myös yksityisesti Wienissä Hilde Zadekin johdolla. Olen suuren kiitollisuuden velkaa näille upeille naisille siitä, että he ovat antaneet minulle työkalut laulajaksi!

 

Voitettuani kaksi suurta laulukilpailua Suomessa, Timo Mustakallio -kilpailun 2008 ja Lappeenrannan laulukilpailun 2010, huomasin yhtäkkiä työskenteleväni päätoimisena laulajana. Tein oopperadebyyttini Violetta Valeryna Jyväskylän Oopperan La Traviata -tuotannossa vuonna 2008. Sen jälkeen minulla on ollut kunnia työskennellä vieraana Suomen Kansallisoopperan rooleissa, kuten Fiordiligi, Lauretta, Mimí ja monet muut. Taiteellinen suhteeni Savonlinnan Oopperajuhliin alkoi vuonna 2005, kun astuin Festivaalikuoroon alttilaulajaksi. Debyyttini solistina tapahtui samalla näyttämöllä Carmenin Frasquitana vuonna 2010. Muita rooleja Savonlinnassa ovat olleet mm. Pamina vuonna 2012 ja Marguerite 2018. Otin ensimmäiset kansainväliset askeleeni La Boheme -tuotannossa Grazissa. Ooppera Mimínä vuonna 2010. Tämän jälkeen kansainväliset kutsuni ovat vieneet minut esimerkiksi Bregenzin oopperajuhlille Liúna Turandotin tuotannossa ja Seattleen Tatjanana Jevgeni Oneginin tuotannossa.

 

Urani on vienyt minut moniin paikkoihin, mutta paljon muuta on vielä löytämättä! Freelance-laulajana matkustaminen on valtava osa elämääni ja rakastan tavata monia ihmisiä ja uppoutua erilaisiin kulttuureihin! Oopperan ohella muita elämäni intohimoja löytyy golfkentällä, joogamatolla tai hevosradalla :)

 

  www.marjukkatepponen.com

Marjukka tepponen.jpg
bottom of page