top of page
Helsinki Chamber Soloists

Helsinki Chamber Soloists (HCS) on joukko muusikoita Helsingin kaupunginorkesterista, Radion sinfoniaorkesterista ja Tampere Filharmoniasta. Suomen musiikkielämän kansainvälisyyttä kuvastaa hyvin se, että HCS:n muusikot ovat Suomesta ja kuudesta muusta maasta: Espanjasta, Ranskasta, USA:sta, Italiasta, Saksasta ja Israelista.

HCS esittää pääasiassa sinfonisten teosten kamarisovituksia ilman kapellimestaria. Niinpä kokoonpanon solistit tulevat paljastaneeksi teosten yksittäisten linjojen selkeyden ja tarjoavat henkilökohtaisemman tulkinnan orkesterimusiikin mestariteoksille, tuoden kuuntelukokemukseen ainutlaatuista läheisyyttä. Vaikka sinfonioiden kamarisovituksia soitetaan nykyään harvoin, ne ovat osa perinnettä, joka juontaa juurensa wieniläiseen Verein für musikalische Privataufführungen -yhdistykseen, jonka Arnold Schönberg perusti vuonna 1918.
100 vuotta myöhemmin perustettu Helsinki Chamber Soloists tuoden tätä harvinaista genreä esille  soittamalla mm. Mahlerin, Brahmsin, Debussyn, Beethovenin ja Sibeliuksen teoksia sekä Suomessa että ulkomailla.

WKJ_HCS_4-1-scaled.jpeg
bottom of page